Den 1a kullen med Nuri och Sol kom 2013 på julafton, då med 8 valpar.
Den 2a kullen med Nuri och Molly kom 2014 på påskafton, då med 10 valpar.
> Utvärdering valpkullar

 

Att man har sina valpar i hem miljö och låter sin wolfdog föda (se> Matråd) inne eftersom det är viktigt att man är med tiken och att valparna känner en hand och ens lukt från början. Ofta ligger den blivande fadern på tröskeln och tittar när honan föder deras gemensamma barn.

Som uppfödare är det viktigt att redan från början vänja och socialicera valparna inför kommande liv. Det är även viktigt att “köparen” socialiserar och introducerar valpen in i vårt samhälles olika händelser och miljöer innan 4 månaders åldern. AWD är en ganska blygsam hund inför nya människor och kanske även miljöer och behöver träning för att känna sig hemma i de flesta miljöer. Den är absolut ingen vakthund.
Som köpare kan det vara viktigt att fråga om vilka tester som gjorts på föräldradjuren och om någon sjukdomsbild legat i släktleden och du ska också få en stamtavla på din valp.
Detta skall du vara noga med.

Innan du ens har tänkt tanken att skaffa en American Wolfdog så ransaka dig själv om du är villig att leva denna underbara hunds liv. Du skall ha eget hus, staket runt din tomt och en hundlucka kan vara bra så wolfdoggen kan gå in o ut som den vill. Att tycka om att vara ute i naturen och vara villig att anpassa ditt liv efter wolfdoggens behov är en fördel för den kommer inte att anpassa sig efter dina. Kom ihåg att ha en American Wolfdog är ett sätt att leva. Tips på böcker att läasa finns på min sida > Bra böcker

De numera kallade Svenska Wolfdogs eller Svensk Varghund som finns för närvarande i Sverige kommer från två importer på 90-talet, Adam o Mose (se>Historia).

Om du söker en American Wolfdog med mycket låg content eller ingen alls så är det hunden för dig.
/Skrivet av Kersti

Vi har högst en valpkull per år OM valparna redan i förväg är bokade.