AWD rasstandard USA:
AWD har ett stort huvud i förhållande till resten av kroppen med ett framträdande av occiput benet. Skallen är kilformade, tillplattad på toppen med ett lätt stop. Ett långt nosparti, som bör vara lika med eller längre än längden av den övre skallen.
Läppar och käkar bör vara strama. Pigmentet är svart och välmarkerat vid ögonkanterna. Nos , läppar och trampdynor likaså. Tänderna möts med en saxbett.
Öronen står fullt upprätta och de väl pälsade öron (inget rosa skall synas igenom) är små till medelstora i jämförelse med huvudstorlek. Öronen är konformade med tjockt brosk och med rundade toppar.
De små mandelformade ögon är snedställda. Extremt ovanligt och inkorrekt med blå ögon men på unga valpar är ögonen blåaktiga. Den korrekta ögonfärgen är gult, grönt eller skuggor av bärnsten och brunt.
En stark och väl musklad nacke med väl pälsad krage.
Bröstet är smalt, köl format och ska nå till armbågens punkt..
Axlarna är inställda nära varandra vid manken. Långa och slanka framben, rak benställning (ibland en aning kobent) och väl upp under bringan som ställs in parallellt med varandra. Tassarna är något lutande och flexibla. Det starka muskulösa bakre partiet är måttligt vinklad.
De stora fötterna är mer utspärrade än hundars, de svänger svagt utåt; är väl pälsade med simhud, avlånga samt väl välvda tår. Tånaglarna är svarta. mörkfärgade och ogenomskinlig men aldrig vita.
Måttligt lågt ansatt väl pälsad svans, som slutar vid hasen med svart tip. Förutom på helt vita. Den hänger rakt ner i vila och aldrig tätt ringlad över ryggen.
Pälsens längd kan variera kraftigt beroende på säsong.
Den vuxna färgen i allmänhet naturfärgad, andra färgsättningar är vit och svart. Det finns variationer allt från svart till creme eller helt vit. Alla färger i pälsen ska vara väl blandat med mjuka övergångar.

Mer AWD rasstandard
  > 1Rasstandard AWD