Kersti Ström, Bildlärare

Jag målar av bla dina husdjur. Hör av dig på kontaktsidan

Jag heter Kersti Ström och flyttade till Värmland för cirka 10 år sedan.

Min grund utbildning är Bildlärare. På min tid fick man gå på Konstfack i Stockholm det var svårt att komma in så när jag sökte dit så var det cirka 800 som sökte och vi var 70 som kom in. Man sökte på betyg och sedan tittade de på bilderna. Utbildningen tog 4 år och 1977 tog jag min examen.
Före det arbetade jag med öppna verkstäder på Kulturhuset i Stockholm.

 

Jag har även arbetat på båtar, diskat mig ner till Turkiet och arbetat på Torline. Jag bodde och jobbade ett tag England.
Innan Konstfack så arbetade jag som tecknare för muséum chefen, professor Moberg på Arkeologiska museet i Göteborg där jag också anordnade olika utställningar och tecknade i böcker.
Vid sidan om det kulturella så har jag alltid älskat djur,
Jag började rida när jag var 6 år på en ridskola i Mölndal som hette Bö. Hundar har alltid varit en del av mitt liv och jag är uppvuxen med schäfer, collie, pudel och Bullterrier. Tror inte jag kan minnas att jag någon gång legat i en säng utan en hund. Förutom hundar hade min mamma en papegoja,
en grå Jacko som dog strax efter att min mor dog 2006, då hade hon haft den i 50 år

Vi hade också en sköldpadda, som var köpt på Ramblan i Barcelona. Även den hade vi i över 50 år. Jag gick också och lärde mig trimma och klippa hundar speciellt pudlar vilka jag också har ställt ut. Ett tag tänkte jag bli veterinär och praktiserade som vet. assistent på landet med kor, hästar och grisar.
Jag älskar att vara ute i skogen och plocka lingon och svamp och spåra efter vilda djur, så som varg och Lo.
Just nu håller jag på att måla och teckna till en utställning.

Min första wolfdog kom jag i kontakt med i Spanien  när jag var 10 år och då kallade man dem inte för wolfdog utan varghybrider, denna hund var inte särskilt tam den var mycket skygg för människor vilket är utmärkande för nästan alla wolfdogs.
När jag såg den första gången så skrek jag till min mamma titta titta en varg. Jag och mina föräldrar semestrade i en liten by utanför Denia och på den tiden var vi de enda turisterna och jag lekte med barn som bodde i bergen, barn förstår ju alltid varandra så jag frågade om hunden som liknade en varg. Så småningom blev wolfdoggen och jag lite kompisar för jag la ut mat till den och den kom men var väldigt försiktig, jag kunde sitta i timmar och den åt och maten lade jag närmre och närmre mig jag kunde aldrig klappa den men den kom nära mig och efter en tid tog den maten ur handen.
Det var då jag bestämde mig, att när jag blir stor skall jag ha en wolfdog,
men vägen dit har varit lång.
Min första wolfdog köpte jag av en man som födde upp wolfdog, han kallade dem Svensk Varghund det var en tik och hon fick namnet Lisa. En underbar hund som tyvärr dog alldeles för tidigt men det tänker jag inte gå in på här.
Eftersom min grundutbildning är lärare, så har jag arbetat mycket med ungdomar, både i skolans värd och på min fritid, vilket jag har trivts bra med. Jag avskyr orättvisor och mobbning av alla slag samt människor som ljuger och vänder flaggan efter vinden.
Ja nu vet ni lite om mig eftersom jag hunnit bli 70 så förstår ni nog att allt inte får plats och ni som läser skulle bli trötta.
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta ämne men som ni kanske förstår så är jag ganska påläst när det gäller både varg och wolfdog skriv gärna ett mejl och hör av er så kanske jag och Kim kan hjälpa till om ni vill och har frågor.

 

Kim Aronsson, Scenteckniker

Mitt namn är Kim Aronsson och jag brinner för att skydda djur.
Djur som far illa på olika sätt samt att bevara rovdjur & arbeta emot illegal jakt.

Jag har hunnit bli 60+ och har arbetat med djur sedan tonåren och är uppväxt på landet i Småland med många djur på gården som häst, kor och katter  samt i ett jägarsläkte. Därav har jag förstås tagit min jägarexamen på både smått – och storvilt.
Det har kommit att bli mycket lärorikt och användbart.

 

 

Jag åkte flera turnéer runt Norden med Svenska Riksteatern som scenteckniker, turnéledare och statist som jag utbildat mig till på den då så underbara Filmstaden i Solna.
Med detta kom mitt intresse för naturen då jag under alla årstider kom att få se naturen från söder till norr.
Jag har arbetat som djursjukvårdare på en privatpraktik i Stockholm och har viltvårds utbildning.
Jag har bott och varit med RSPCA i Sydney, Australien en tid och varit boende både där och på Nya Zeeland där jag bott och arbetat på en fårfarm en tid på Norra ön en bit söderut från Aukland.

På tidigt 1990-tal blev jag en av de första medlemmarna i den då nya föreningen BLANDIS som var under uppbyggnad och började därmed hjälpa till med den uppbyggnaden och sedemera startade jag Blandis i Stockholm. Jag fick då möjligheten att hjälpa till med den fortsatta uppbyggnaden av denna förening och fick jag min 1a AWD från William León som hette Cámac, han blev 12 år gammal. Vi började registrera de American wolfdogs som var från William.
Nu är detta en mycket stor Rixorganisation som heter just BLANDIS RIX.
Jag är ledamot och Domare på blandraser vid utställningar och jag har uppdaterat mitt domarcertifikat 2015.
Jag blev också ägare till en American Wolfdog. De var en ny “ras” i Sverige och som då kallades för Varghybrider. Det visade sig att dessa underbara hundar skulle bli början av mitt kall som en beskyddare av rovdjur och främst varg.
Jag var ordförande i Djurens Vänner Jönköping några år där vi omhändertog många djur till djurhemmet. Vi placerade ut mellan 200-250 djur årligen som fick nya hem.
Sedemera flyttade vi till Dalarna för att närmare kunna skydda varg på närmare håll på olika sätt. Samtidigt startades ett eget djurhem som hade namnet Maskrosdjur. Min nuvarande ort är i Värmland där jag bor med min familj. Här arbetade jag ideellt för Djurskyddet Sverige och var ordförande i Värmlänska Sunne.
Jag grundade organisationen Wolf Association Sweden WAS, (finns på facebook) 2009 som är en organisation för bevarande av de Svenska rovdjuren.
Jag har som mål att fortsätta med att ta hand om och skydda de djur som behöver hjälp, som misskötsel av husdjur, att ägna mig åt min familj med våra egna hundar och katter, samt att bevaka olagligheter som tjuvjakt mm. Jag utbildade mig som Tactical Tracker and Wolf Protector på Tracker scool Sweden.