Samarbetet med Dalavargen och Arnstorp har upphört.  Parningingen mellan Diana och Canoy ägde rum den 27/9 och idag den 28/9 2020. Valparna föddes den 28 november 2021.

 

En berättelse om Canoyh & Diana kommer här.

Arnstorps Canoyh. Född 19 January 2018
Canoyh är barn barn till Sioxtalas Nuri. 2011 den 28 maj åkte jag  ner till Tyskland för att hämta en valp av rasen American Wolfdog (AWD). De Svenska American Wolfdoggen var starkt inavlade och inget nytt blod hade kommit in i rasen sedan de första importerna kom in på 1980-1990 talet, deras namn var Adam och Mose.

Nuri som var den första kullen AWD som föddes o Europa, han togs in i Sverige efter alla konstens regler, vilket innebär att man var tvungen att ha tillstånd och papper från Jordbruksverket vilket jag hade.
Alla AWD är multigennerationer med vargen långt bak i leden.
När Nuri vid 2,5 års ålder blev könsmogen blev han parad med Molly en Low content Wolfdog och på Påskdagen 2014 förlöstes det 10 valpar med kejsarsnitt, på begäran av mig eftersom Molly var 6 år. I den kullen föddes en ljusbeige vacker tik vid namn Biancha. Jag insåg ganska snart att i Sverige fans det ingen större marknad för high content eller middel content Wolfdogs.
Det Svenska folket bor mestadels i lägenhet och inte i hus på landet. Då var de inavlade Svenska hundarna mycket snälla och lätta att ha att göra med. Min mening har alltid varit att gå in i den Svenska aveln igen när man gjort tillräckligt många outcross. 2018 födde Nuris Biancha fyra små tjocka vita valpar. Biancha parades med en vit schäfer vid namn Packe.

Valparna var obeskrivligt vackra och Kim förälskade sig i en rund boll som alltid låg på rygg och sov. Canoyh var väldigt Cool redan från början. Canoyh blev en Low content Wolfdog och Canoyh växte upp till en oerhört stabil hund med ett fantastiskt psyke, väldigt lättlärd och ett luktsinne som är få förunnat ( kan tillägga att Norah hans syster är eftersökshund i Pajala).
Canoy var en av deltagarna på utställningen i W.O.L.F online Show.
Nu är det dags att gå in och låta Arnstorps Canoyh förgylla de Svenska AWD.

 

Diana. Dalavargens Diana föddes 2016-08-15.
Hon var den enda som vart rödbrun i färgen, hon var minst i kullen, men absolut den sötaste valpen jag sett, både jag och min make Stefan blev förälskade i denna lilla valp, hon växte och blev en skönhet. Qvinny hennes mamma vann en Facebooks tävling om den vackraste awd hunden i gruppen, så skönheteten som Diana har, kommer mycket från sin mammas utseende.

Diana är en klok hund, snäll och har ett mjukt fint lynne. Hon är tydlig i sitt språk och hon visar hur hon vill ha det. Hon är en bestämd liten dam som, har äkta prinsess fasoner men hon är så himla snäll å go ochvisar verkligen sin kärlek till människor som hon tycker om. Hennes favorit syssel sättning är ju att vara ute å resa. Diana älskar att åka bil, jag har inte tidigare sett en hund gilla att åka bil som hon. Hon är ju en fin dam, som inte vill smutsa ner sina tassar, hon vill alltid ligga på nytvättade filtar, mycket noga med att vara ren å fin, och tycker om att bli pysslad med, klippa klor osv de gillar hon, då är hon ju i centrum. Diana vill vara nr 1 och alla ska titta å avguda henne, ja, divan prinsessan i henne.
Hon är listig å räknar ut saker, kollar avstånd och bedömer om det ev. går att ta ett skutt på något och sedan kanske ta sig ut, hon rymmer aldrig, men får hon inte följa med så finns de stor chans att hon snart hinner ikapp å följer med på promenad.

Diana är efter mamma Qvinny och pappa Eragon, svenska linjer. Pappan var ju en äldre hane så inaveln i just Eragon var inte hög alls, dock finns de ju en del kvar ändå i Diana.

Kullen som Diana och Canoyh får, är mycket genomtänkt och vi har full koll på linjerna bakåt i tiden och vi kan matcha parningar, med både lynne och utseende och totalt obesläktade avelsdjur.
Just detta att man har den här kollen bakåt i de svenska linjerna och Nuris gener ligger i botten i Canoyhs DNA samt att Diana har känd härkomst på svenskfödda hundar.
Det kan ju inte blir så mycket bättre än så.

Ja de var lite info från oss, om Diana å hur vi tänkt.
Mvh Anna och Stefan Wåhlberg

8 stycken små pojkar föddes den 28 november och här följer lite bilder och videofilmer på de små.